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  1. 山陽小野田市立山口東京理科大学紀要
  2. 第7号
  1. 資源タイプ
  2. 紀要

ライフステージの異なる成人間における食育の認識の違いに関する分析

https://socu.repo.nii.ac.jp/records/2000082
https://socu.repo.nii.ac.jp/records/2000082
1ecb4b2e-3a90-448a-9d54-f001657024e2
名前 / ファイル ライセンス アクション
SU10007000004.pdf SU10007000004.pdf (14.8 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-03-31
タイトル
タイトル ライフステージの異なる成人間における食育の認識の違いに関する分析
言語 ja
タイトル
タイトル Analysis of Differences in Recognition of Shokuiku (Nutrition Education) among Adults at Different Life Stages
言語 en
著者 中村, 洋

× 中村, 洋

ja 中村, 洋

en NAKAMURA, Hiroshi

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主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Sanyo-Onoda City
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Nutrition Education
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Basic Act on Shokuiku (Nutrition Education)
主題
言語 en
主題Scheme Other
主題 Plan for the Promotion of Shokuiku
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 山陽小野田市
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 食育
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 食育基本法
主題
言語 ja
主題Scheme Other
主題 食育推進計画
内容記述
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The 4th Shokuiku Promotion Basic Plan, which was formulated to solve nutrition-related issues and instill healthy\neating habits in people, calls for promoting shokuiku according to life stages and lifestyles. The study investigated the differences in the awareness of shokuiku among parents of children in kindergartens and nursery schools, university students, and workers in Sanyo-Onoda City. The analysis used data obtained from a survey conducted in the city in 2021 by the Sanyo-Onoda City Health Promotion Division (forms distributed: 1,711, forms collected: 1,508, response rate: 88.2%). The analysis shows that parents and people in district organizations involved in promoting shokuiku have a high level of interest in nutrition, but university students and workers have a low level of interest. A Meal Balance Guide was used by people with a high level of interest in nutrition, but was less likely to be used by people with low interest. As for how to disseminate information about nutrition, although a high percentage said they got it from the Internet, those with a high level of interest tend to get their information from newspapers, magazines, and friends. University students tend not to have opportunities to eat together, but students who are highly interested in nutrition are also more interested in places where they can eat together. By creating links such as these, it may become easier for students to contribute to local nutrition-related issues.
言語 en
出版者
出版者 山陽小野田市立山口東京理科大学
言語 ja
出版者
出版者 Sanyo-Onoda City University
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子(シンプル) http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ(シンプル) departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
書誌情報 ja : 山陽小野田市立山口東京理科大学紀要
en : Bulletin of Sanyo-Onoda City University

号 7, p. 27-37, 発行日 2024-03-31
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